Kimyasal ve Fiziksel Polietilen Köpüklerin Farkları

tarafından
101
Kimyasal ve Fiziksel Polietilen Köpüklerin Farkları

Durfoam firması Polietilen esaslı yalıtım ürünleri üretimi yapmaktadır.  Durfoam firması tarafından üretilen polietilen ürünler arasında fiziksel çapraz bağlı polietilen köpük bir diğer ismiyle physically cross linked polyethylene foam bulunmaktadır. Durfoam firması polietilen köpük olarak kimyasal çapraz bağlı polietilen köpük, düz bağlı polietilen köpük ve kompozit malzeme üretimleri de yapmaktadır.

Durfoam firması Bursa Akçalar Sanayi Bölgesi’nde 24.000 metrekarelik kapalı alanda bulunan üretim tesisinde üretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Fiziksel çapraz bağlı polietilen köpük physically cross linked polyethylene foam yüksek dirence sahip ve fiziksel açıdan mukavemeti yüksek kararlı bir malzeme yapısından oluşmaktadır. Fiziksel çapraz bağlı polietilen köpüğün yüksek kararlı yapıya erişmesi için ekstrüzyon yoluyla ısıl işlem uygulanmaktadır.  Uygulanan ısıl işlem sonucunda polietilen köpük madde hâli çok daha güçlü bir fiziksel yapıya sahip olmaktadır.

Durfoam firması tarafından üretilen chemically cross linked polyethylene foam kimyasal çapraz bağlı polietilen köpük ise polietilenin köpük formunun diğer kimyasal maddelerle birleştirilerek ısıl fırında yüksek sıcaklıklarda genleşmesi esasına dayanılarak üretilmektedir.

Durfoam firması tarafından üretilen polietilen köpükler çeşitli ürünlerin imalatında kullanılan bir plastik malzeme türüdür. Üretim sürecine bağlı olarak, polietilen düz olabilir veya değişen seviyelerde başka katkı maddeleri içerebilmektedir. Örneğin polietilen, polietilen köpük oluşturmak için alev geciktirici katkı maddeleriyle veya boyutsal çapraz bağlı polietilen köpük oluşturmak için renklendiricilerle zenginleştirilebilir.

Polietilen köpük, polietilenin bir kalıptan ekstrüde edilmesi yoluyla üretilen polietilen yalıtım köpüğü türüdür. PE foam binalar için ideal bir yalıtım malzemesi olmasını sağlayan ve diğer farklı uygulamalarda kullanılmasını sağlayan birçok özelliği vardır. PE köpüğün esnekliği dışardan gelen darbeleri emmesini sağlarken, yüksek yoğunluğu ağırlık altında bozulmasına karşı engel olmaktadır. Bazı durumlarda, Polyethylene Foam yüksek ağırlıklara karşı bile koruduğu ürünü destekleyebilir. Polietilen köpüğün bu özelliği polietilen köpük ağırlık toleransı olarak adlandırılmaktadır.

PE köpük sıkıştırma, kalıplama veya enjeksiyon kalıplama gibi özel üretim süreçleri içerisinden geçmektedir.  Durfoam firması tarafından değişen sıkıştırma seviyelerine, yoğunluklara, ağırlık toleranslarına veya elastikiyet seviyeleri gibi farklı fiziksel özelliklere sahip olmak üzere birçok Polietilen köpüğü çeşidi üretilmektedir.

Polietilen köpüklerin kullanım alanları arasında inşaat sektörü, otomobil parçaları imalatı yapan firmalar ve mobilya imalatı yapan firmalar yer almaktadır.  Durfoam firması tarafından üretilen polietilen köpüklerin sahip olduğu yüksek düzeyde elastikiyet ve termal iletkenlik sayesinde yüksek basınçlarda ki çalışmalarda kullanılmaktadır.

Durfoam firmasının yapmış olduğu polietilen esaslı üretimler hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz www.durfoam.com  internet adresi üzerinden web sitesine giriş yaparak bilgi alabilirsiniz.

Durfoam firmasının üretmiş olduğu polietilen esaslı yalıtım ürünleri genel olarak otomotiv, yapı endüstrisi, beyaz eşya, elektronik, ambalaj, demir yolu, ayakkabı, çanta ve spor endüstrisi sektörlerinde kendine kullanım alanı bulmaktadır.